6 juni 2015

NOORSE LES (VIA SKYPE)

Mer-norsk-B1

De afgelopen drie maanden heb ik wekelijks per Skype Noorse les gehad van Nina Løkken.
Ik deel de ervaring van mensen die me voor gingen. De lessen zijn doortimmerd, professioneel, uitdagend, grondig, leuk, afwisselend het is hard werken en de lessen zijn nooit saai. Je mag fouten maken, alles vragen. Nina is streng als dat nodig is maar met een prettig relativerend gevoel voor humor. Ik werd uitgedaagd om zelf na te denken en te puzzelen. Ze legt lastige dingen zó duidelijk uit dat je ‘t snapt en ik kreeg daardoor echt een voldaan gevoel, “OOO zit het zooo, dan begrijp ik het!” Wat een fijne ervaring om de Noorse taal stap voor stap onder de knie te krijgen. Ik vind de naam Noors op Maat goed gekozen, want Nina levert echt maatwerk. Geen twijfel mogelijk: na de zomervakantie ga ik graag weer door met het volgen van Skype lessen! Leontien S.


Na een persoonlijke intake mbt wensen, kunnen en tevens een inschatting te kunnen maken qua groepssamenstelling van start gegaan met de beginnerscursus. De combinatie van het volgen van de lessen, huiswerk en de mogelijkheid om lessen in te halen tijdens een aantal privé lessen heeft er voor gezorgd dat ik mij op basis niveau verstaanbaar kan maken in het dagelijkse leven. In september op naar het vervolg! Hilsen Fred


Toen ik met taallessen bij Nina begon woonde ik al 2 jaar in Oslo. Om zelfstandiger te kunnen werken en mij meer thuis te voelen in Noorwegen heb ik Nina benaderd voor skypelessen. De skypelessen voelen heel vertrouwd en bestaan uit conversatielessen waar we enerzijds de (spreek)opdrachten van het boek ‘mer norsk’ behandelen en anderzijds proberen om te spreken over onderwerpen die mij persoonlijk en als architect interesseren. Nina weet je goed op niveau in te schatten en te begeleiden, is erg geduldig en hecht er waarde aan om op de juiste momenten te corrigeren. Dit alles om op een zo natuurlijk mogelijke manier de taal te spreken. De lessen helpen mij om met meer vertrouwen Noors te spreken met bekenden en onbekenden. Groet, Denise


Noors leren bij Nina Løkken…
… betekent de taal in al zijn facetten leren lezen, begrijpen en spreken. We werken in een kleine groep. Er wordt hard gewerkt, veel gelachen en we krijgen ook echt huiswerk mee, wat zorgvuldig door Nina wordt nagekeken. Je leert veel en snel en tegelijkertijd ontdek je dat een nieuwe taal, zelfs als het de taal van je/mijn favoriete land is, een behoorlijke inspanning en committent vraagt. Een uitdaging die veel leerplezier oplevert. Anita Cats


“Ik volg privé lessen bij Nina die elke keer weer inspirerend en ontzettend leerzaam zijn en dat in een hele leuke sfeer. Ze geeft me naast de lessen nog leermiddelen en tips die aansluiten bij mijn interesse, waardoor Noors leren nog leuker wordt. Kan ik door drukte een keer niet naar de locatie komen, dan is een Skype les erg fijn.” Hilsen, Jeroen


Noors leren bij Nina is een feestje!
Elke week kijk ik weer uit naar de groepsles Noors. Nina is een bevlogen en erg kundige lerares. Zij verwacht een gemotiveerde instelling van je en daar krijg je zelf een erg leerzame en gezellige les voor terug. Nina put tijdens haar lessen uit veel verschillende methodes om je het Noors eigen te maken. Ook het gebruik van bijvoorbeeld de Noorse tv-zender en boeken ontbreekt niet. Dit zorgt voor erg afwisselende lessen. Na ruim een half jaar Noors van Nina lees ik al steeds gemakkelijker mijn favoriete tijdschrift Fjell og Vidde. Het spreken van de Noorse taal is nog een hele uitdaging. Gelukkig zorgt Nina tijdens de lessen voor veel oefenmomenten en stimuleert zij je op een prettige manier.” Hilsen, Paulies


Uitdagend onderwijs
“Noorse les bij Nina betekent dat ik uitgedaagd word. De invulling van de lessen is geheel bespreekbaar en wordt aangepast aan mijn behoefte. Tegelijkertijd zorgt ze er wel voor dat het niveau van wat ze aanbiedt nét wat hoger ligt dan mijn huidige niveau. Hierdoor blijft de uitdaging gegarandeerd en merk ik dat ik vooruit ga. Nina komt voortdurend met allerlei aanbevelingen als kijken naar programma’s op de Noorse televisie die aansluiten bij mijn interesse en achtergrond. Op die manier weet ze altijd een goede aansluiting te vinden en komen we tijdens de lessen over van alles en nog wat te spreken. Aan de hand van de Noorse actualiteiten leer ik naast de taal ook veel over het de Noorse cultuur, geografie, politiek en samenleving. Voor mijn aanstaande emigratie is deze kennis onmisbaar.

Een spontane, betrokken en professionele docent waar ik veel van leer!” Paul