7 juni 2015

DE CURSUSSEN


GROEPSCURSUSSEN

De groepscursussen van Noors op Maat worden gegeven in kleine groepen van maximaal drie deelnemers, zo is er veel ruimte voor individuele aandacht. Bij het samenstellen van een groep wordt natuurlijk rekening gehouden met het niveau, de wensen en de doelstelling van de individuele cursisten.

Tijdens de lessen wordt de spreek-, lees- en schrijfvaardigheid geoefend. Verder komt het huiswerk aan bod en worden uw vragen beantwoord. Tenslotte wordt er nieuwe lesstof behandeld. Tijdens de lessen wordt uitsluitend Noors gesproken, maar dat is vanzelfsprekend ‘noors op maat’, zodat u de les zonder problemen kunt volgen. Als aanvulling op de (wekelijkse) lessen kan extra materiaal worden aangeschaft door cursisten, die hun kennis willen verdiepen of uitbreiden.

In de avonduren worden er geen groepslessen meer gegeven.


“Vanaf het najaar 2016 volg ik met heel veel plezier de noorse lessen bij Nina van Noors op Maat; in Utrecht kon ik niet iets naar mijn zin vinden, en kwam bij Nina terecht. Het is een klein groepje, dat vind ik erg fijn, dan kom je vaak aan de beurt; leuk om met verschillende middelen les te krijgen; en gelukkig is ze streng en daarmee een goede docent!! Ik ga altijd graag naar les en maak graag mijn huiswerk en meer.”

Cecile Daniels, Utrecht


Wandkaart 2

PRIVÉLESSEN

Naast lessen in groepen geven wij ook privélessen. Het voordeel hiervan is dat er veel mogelijkheden zijn om aan uw persoonlijke wensen tegemoet te komen. U kunt bijvoorbeeld het aantal lessen en de duur van te voren afspreken. Het niveau, het tempo en de inhoud van de lesstof wordt nauwkeurig op uw leerdoelen aangepast. Privéles is bij uitstek de gelegenheid voor het uitdiepen van een zelfgekozen thema.

Er bestaat ook de mogelijkheid om losse lessen af te spreken om kennis te maken met Noors op Maat of om te ervaren of Noors studeren iets voor u is. Indien u al wat langer met de Noorse taal bezig bent, kan een privéles een goed middel zijn om te bepalen op welk niveau u bent gekomen en op welke wijze u bij ons verder zou kunnen leren.
Een voorbeeld: u werkt in de gezondheidszorg en bereidt zich voor om naar Noorwegen te emigreren om daar als verpleegkundige te werken. Wij kunnen er voor zorgen dat u, naast een gedegen basiskennis van het Noors, ook de woordenschat en bijbehorende kennis met betrekking tot de gezondheidszorg in Noorwegen opbouwt.


“Sinds een aantal maanden volg ik Noorse les bij Nina Løkken, via Skype. Ik koos voor dit medium omdat dit beter past in mijn drukke bestaan: een baan, een baby en nog een opleiding. Door het volgen van privélessen zijn we flexibel in de tijdstippen. Door Skype scheelt het enorm qua tijd (en kosten) doordat reistijd wegvalt. Ook was ik daardoor vrijer om voor onderwijs bij Nina te kiezen: ze hoefde immers niet in de buurt te wonen! Kortom: veel keuzevrijheden, flexibeler en ik ervaar geen gevoel van ‘afstand’! Hoewel ik nog niet echt Noors sprak voor ik aan de lessen bij Nina begon, was de taal ook niet nieuw voor me. Noors hoor ik mijn hele leven al. Nu besloot ik mijzelf de taal ook echt eigen te maken. Nina wees me er terecht op dat ik gewoon opnieuw moest beginnen, van voren af aan. Ik ben tevreden over het onderwijsmateriaal dat ze op maat voor me samenstelde – daar kan ik zelf goed mee aan de slag. De lessen hebben vooral het karakter gekregen van conversatieles. Dit is voor mij erg zinnig en leerzaam – het is de stap van het bestuderen van de taal naar het gebruiken van de taal!

Hilsen, Helene

Lees h​ier​ meer ervaringen van cursisten.


boekenkast

SKYPE LESSEN

Privéles Noors zonder reistijd en reiskosten? Dat kan via Skype!

Hoe?
Via uw eigen PC met webcam en internetverbinding begeleidt de docent u bij het leren van Noors.

Wanneer?
In overleg op maandag, woensdag en donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Interesse?
Indien u zelf een privéles Noors via Skype wilt proberen, stuur dan een E-mail naar Noors op Maat.

“De taallessen van Noors op maat zijn compleet anders dan ik normaliter gewend ben. Ik was altijd gewend om taallessen te krijgen in een groep waarin we net tijd hadden voor twee luisteroefeningen en suffe uitleg over grammatica. Jaren verder was ik nog niks wijzer geworden en sprak en schreef de taal totaal niet. Dit is wel eventjes anders bij de S​kypelessen​ van mevrouw Løkken …

Tijdens de eerste les gaf ze al zoveel basale zinnetjes mee en heb ik al zoveel geleerd dat ik de meest basale artikelen in het Noors al kon lezen en gedeeltelijk ook kon begrijpen. Tijdens de Skypelessen krijg je alles in één, grammatica (als je dit wilt), oefeningen met uitspraak en schrijven. Wie de taal snel eigen wilt maken en resultaat wilt zien kan zich zeker voor de lessen aanmelden. Persoonlijk vind ik het fijn dat mevrouw Løkken ook tijd en aandacht heeft om mij op persoonlijk vlak te leren kennen en mij persoonlijke gesprekken leert voeren in het Noors naast de basale zinnen. Tevens is het fijn om één op één les te krijgen, want je kunt zelf vragen stellen over je grootste struikelblok. Dit kan vaak niet in groepsverband, omdat het te tijdrovend zou zijn. De lessen zijn zeker wel intens ​want je krijgt veel informatie in één keer op je af, maar voor wie Noors snel wil leren zijn de privélessen via Skype zeker een aanrader, wel wat prijzig,maar waar voor je geld. Ik ben in ieder geval een tevreden klant.”

skype

Pamela

Lees ook de ervaringen van een aantal andere cursisten.ZELFSTUDIE

  • Alvast voorbereiden op een taalcursus?
  • Liever leren in eigen tempo?
  • Op ieder tijdstip?
  • Op eigen niveau?

Bij Noors op Maat kunt u samen met ons een zelfstudiepakket samenstellen dat goed aansluit bij uw individuele taalwensen. U kunt een keuze maken uit lesboeken, werkboeken, luister cd’s, oefen cd-rom’s en dvd’s. Persoonlijke benadering staat bij ons hoog in het vaandel. Op uw verzoek bieden wij ook begeleiding en correctie van de door u gemaakte oefeningen. Dit kan bijvoorbeeld via Skype.

Meer informatie hierover kunt u opvragen via E-mail.


“De lessen van Nina zijn leuk, gezellig ​e​n effectief!” Ze houdt je aandacht vast door verschillende lesvormen af te wisselen en je vooral veel zelf te laten doen. De lessen zijn behoorlijk intensief en vliegen voorbij. Na twee uur ben ik moe, maar ook voldaan, geïnspireerd en bovenal: veel wijzer!”

Jacqueline

Bekijk alvast het lesmateriaal in d​e Noorse Boekwinkel.

Lees h​ier meer ervaringen van cursisten.