6 juni 2015

CURSUSAANBOD NOORS OP MAAT WINTER/VOORJAAR 2022

Noors op Maat – Onze taallessen zijn divers én uitdagend

 • De nieuwste lesmethoden uit Noorwegen;
 • Mogelijkheid voor privéles of in kleine groepen in Wageningen
 • Wij verzorgen ook les via skype_logo_online
 • Variatie en diepgang door het extra gebruik van aanvullend lesmateriaal uit eigen bibliotheek, de Noorse televisie en andere Noorse bronnen
 • Workshops met specifieke thema’s
 • Ook taalles speciaal voor kinderen, op aanvraag

Heeft u vragen of specifieke wensen? Bel of mail ons!
Uw doel voor het leren van de Noorse taal staat centraal.

CURSUSAANBOD WINTER/VOORJAAR 2022
Bij elke cursus werken wij met een specifieke lesmethode en komen de componenten spreek-, luister-, en schrijfvaardigheid en grammatica aan bod. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan actualiteiten, kunst, cultuur en literatuur. Wij werken daarnaast met  extra lesmateriaal uit de bibliotheek van Noors op Maat.
Het maken van huiswerk is ook een zeer  belangrijk onderdeel bij de cursussen. Daar moet u wel voldoende tijd voor kunnen maken. De groepscursussen zijn bestemd voor maximaal 6 cursisten.

Hieronder staat het gevarieerde cursusaanbod vanaf  10 januari 2022. Er zijn uiteenlopende cursussen voor beginners op A1-niveau (en eventueel A2-niveau), licht gevorderden (B1) en gevorderden (B2).

Instroommogelijkheden
Hieronder kunt u bij ‘Laatste aanpassing’ zien of er nog plaats is bij een groepscursus en of instromen mogelijk is. Is de cursus al gestart? Het is soms mogelijk om alsnog aan te haken. Heeft u belangstelling? Neem dan contact met ons op.


De cursussen staan op de volgende tijden en dagdelen gepland.   Laatste aanpassing per 18 maart 2022. 

 • Maandagochtend
  Helaas geen ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Dinsdagochtend
  Helaas geen ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Woensdagochtend
  Vanaf 2 maart is er ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Donderdagochtend
  Helaas geen ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel tot en met eind april 2022.


  Vrijdagochtend

  GROEPSCURSUS OP B1 niveau

  Geplande startdatum: 14 januari 2022

  Tijdstip: 10.00 – 12.00 uur

  Lesdata:
  14 en 28 januari 
  11 en 25 februari
  11 en 25 maart
  8 en 22 april

  Niveau: B1

  Inhoud:
  Deze tweewekelijkse cursus op B1 niveau is voor degene die al kennis of ervaring heeft in de Noorse taal op A2 niveau, en die dit graag verder wil uitbreiden. In deze cursus werken wij met de componenten: spreek-, luister-, en schrijfvaardigheid en grammatica. Tevens wordt veel aandacht besteed aan actualiteiten, kunst, cultuur en literatuur. Wij werken met het lesmateriaal Stein på stein en met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 8 lesblokken verdeeld over 4 maanden.

  Lesmateriaal: Stein på stein

  Status: Ruimte voor 4 personen


 • Maandagmiddag
  Vanaf 28 februari is er beperkt  ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Dinsdagmiddag
  Vanaf 1 maart is er ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Woensdagmiddag

  Vanaf 2 maart is er ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Donderdagmiddag
  Vanaf 3 maart is er beperkt ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Vrijdagmiddag

  GROEPSCURSUS VOOR BEGINNERS++ (A1)

  Geplande startdatum: 14 januari 2022

  Tijdstip: 13.00 – 15.00 uur

  Lesdata:
  14 en 28 januari
  11 en 25 februari
  11 en 25 maart
  8 en 22 april

  Niveau: Beginner++

  Inhoud:
  Wij gaan verder met de lesmethode På vei (2018 versie) vanaf hoofdstuk 9 in combinatie met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal. U werkt in 8 lesblokken verdeeld over 4 maanden.
  Met deze versie van På vei volgen we een aantal personen in hun dagelijkse leven. Alledaagse situaties en werkgerelateerd taalgebruik zijn een natuurlijk en inspirerend onderdeel van de inhoud. De 2018-versie van På vei legt de nadruk op uitspraak en mondelinge vaardigheden, waarbij de gesprekken kunnen beginnen naar aanleiding van filmpjes en foto’s van de gewone woon- en werkomgeving. De methode heeft een goede structuur waarin een duidelijke, gelijkmatige progressie voorop staat. De inhoud is actueel voor jonge en volwassen deelnemers. De drie hoofdcomponenten (tekstboek, werkboek en digitale ondersteuning) zorgen voor een goede samenhangende leeromgeving.

  Lesmateriaal: På vei 2018

  Status: Helaas vol


 • Maandagavond
  GROEPSCURSUS VOOR BEGINNERS (A1)

  Geplande startdatum:  24 januari 2022

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  Lesdata:
   24 januari 
  7 en 21 februari
  7 en 21 maart
  4  en 19 april
  2, 16 en 30 mei

  Niveau: Beginner

  Inhoud:
  Wij werken met de lesmethode Norsk Nå! (2016 versie) in combinatie met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal. U werkt in 9 lesblokken verdeeld over 5 maanden. Het tekstboek is rijkelijk geïllustreerd en maakt gebruik van fotografie die nauw correspondeert met de behandelde teksten en dialogen. Op deze wijze zorgt het beeldmateriaal voor een verduidelijking van verschillende situaties en taalgebruik. Hierdoor doet zich al snel de gelegenheid voor om als cursisten met elkaar in gesprek te gaan en wordt interactie gestimuleerd. Bij Norsk Nå! ligt de focus op handelingskompetenties. De taal wordt op een toepasbare manier aangeleerd en de nadruk wordt gelegd op gesprekssituaties, communicatie en het opbouwen van een groot vocabulaire. De Noorse grammatica leert men door middel van voorbeelden, zonder dat er van basiskennis wordt uit gegaan. Achterin het tekstboek bevindt zich een beknopte grammatica overzicht met illustraties ter ondersteuning. De opzet van de lesmethode is werkelijkheidsgetrouw en er komen realistische situaties en thema’s naar voren. In de loop van de lesmethode volgen de cursisten een familie en een klas met deelnemers uit verschillende landen. Op deze wijze raken de cursisten vanzelf in aanraking met de Noorse cultuur en zullen ze zich herkennen in de situaties waar de klas ook mee te maken krijgt. De drie hoofdcomponenten van het cursusmateriaal (tekstboek, werkboek en digitale ondersteuning) zorgen voor een goede samenhangende leeromgeving.

  Lesmateriaal: Norsk Nå!

  Status: Helaas vol


  Maandagavond
  GROEPSCURSUS OP B2 NIVEAU

  Geplande startdatum: 17 januari 2022

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  Lesdata:
  17 en 31 januari
  14 en 28 februari
  14 en 28 maart
  11 en 25 april

  Niveau: B2

  Inhoud:
  Deze tweewekelijkse cursus op B2 niveau is bedoeld voor iedereen die zich op een hoger niveau in de Noorse taal wil ontwikkelen. Wij werken met het lesmateriaal Klart det! en met verschillende andere teksten en ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 8 lesblokken verdeeld over 4 maanden. Het lesmateriaal Klart det! omvat hedendaagse, aansprekende thema’s, veel luisteroefeningen, een eigen grammaticadeel, discussieopgaven, visueel inspirerende weergaven, en zeer diverse authentieke teksten.

  Lesmateriaal: Klart det!

  Status: Helaas vol


  Dinsdagavond

  GROEPSCURSUS nog niet bepaald

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  Lesdata: volgt nog

  Niveau:

  Inhoud:
  volgt nog

  Lesmateriaal: nog niet bepaald

  Status: volgt nog


  Dinsdagavond

  GROEPSCURSUS VOOR BEGINNERS+ (A1)

  Niveau: iets gevorderde Beginner

  Geplande startdatum: 18 januari 2022

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  Lesdata:
  18 januari
  1 en 15 februari
  8, 15 en 29 maart
  12 en 26 april

   

  Inhoud:
  Wij werken met de lesmethode På vei (2018 versie) vanaf hoofdstuk 5 in combinatie met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal. U werkt in 8 lesblokken verdeeld over 4 maanden. Met deze versie van På vei volgen we een aantal personen in hun dagelijkse leven. Alledaagse situaties en werkgerelateerd taalgebruik zijn een natuurlijk en inspirerend onderdeel van de inhoud. De 2018-versie van På vei legt de nadruk op uitspraak en mondelinge vaardigheden, waarbij de gesprekken kunnen beginnen naar aanleiding van filmpjes en foto’s van de gewone woon- en werkomgeving. De methode heeft een goede structuur waarin een duidelijke, gelijkmatige progressie voorop staat. De inhoud is actueel voor jonge en volwassen deelnemers. De drie hoofdcomponenten (tekstboek, werkboek en digitale ondersteuning) zorgen voor een goede samenhangende leeromgeving.

  Lesmateriaal: På vei 2018

  Status: Helaas vol  


  Woensdagavond
  Geen cursus gepland.


  Donderdagavond
  Geen cursus gepland


  Vrijdagavond
  Geen cursus gepland.