12 juli 2018

WORKSHOPS & FILMMIDDAGEN

Workshop: spreek- en luistervaardigheid op ​zaterdag 6 november

We gaan met elkaar in gesprek, luisteren naar wat anderen met ons delen en improviseren erop los. In de dagelijkse praktijk kun je een spontaan gesprek immers ook niet voorbereiden. We haken aan op actualiteiten en alledaagse gesprekken.

Niveau: B1/B2 niveau.
Aantal beschikbare plaatsen: maximaal 6 cursisten
Duur: 4 uur. Van 10.00 tot 12.00 uur (lichte lunch van 12.00 tot 13.00 uur) en van 13.00 tot 15.00 uur.
Prijs: €75,- per persoon, inclusief lunch.

Als u belangstelling heeft in de workshop neem dan contact met mij op via info@noorsopmaat.nl, zodat we samen kunnen bepalen of het niveau passend is voor een optimale deelname.

Status: ruimte voor 2 personen

 


Filmmiddag: zaterdag 30 oktober 16.00 – 17.30 uur

Er is in totaal ruimte voor maximaal 10 personen.
LET OP: de film is NIET in het Nederlands ondertiteld, wel in het Noors.
Reserveer een stoel door een bericht te sturen naar info@noorsopmaat.nl 
Hva vil folk si?
Nisha is een 16-jarig meisje van Pakistaanse afkomst dat in Noorwegen woont. Thuis toont ze zich de perfecte dochter, maar buitenshuis gedraagt ze zich met haar Noorse vrienden als een gewone Westerse tiener. 
Wanneer ze betrapt wordt door haar vader met een Noorse vriend in haar slaapkamer wordt ze om een voorbeeld te stellen, door haar ouders ontvoerd naar Pakistan waar ze bij haar oom en tante moet verblijven. Ze is gedwongen zich aan te passen aan de voor haar onbekende cultuur van haar ouders.

Status: ruimte voor 7 personen


Filmmiddag: zaterdag 11 december 16.00 – 17.30 uur

Er is in totaal ruimte voor maximaal 10 personen.
LET OP: de film is NIET in het Nederlands ondertiteld, wel in het Noors.
Reserveer een stoel door een bericht te sturen naar info@noorsopmaat.nl 

Flukten over grensen

Deze film vertelt het verhaal van de avontuurlijke 10-jarige Gerda en haar broer Otto wiens ouders in het Noorse verzet zitten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op een dag, vlak voor het kerstfeest in 1942, worden de ouders van Gerda en Otto gearresteerd waardoor zij alleen achterblijven. Na de arrestatie van hun ouders ontdekken Gerda en Otto twee joodse kinderen in een geheime kast in de kelder van hun woning. Het is aan Gerda en Otto om af te maken waar hun ouders aan waren begonnen; Sarah en Daniel helpen vluchten over de grens met Zweden.  Moed in het verzet, zelfs bij jonge kinderen.

Status: ruimte voor 10 personen