22 januari 2017

PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING

Privacy- en cookieverklaring

Om websitebezoekers, klanten en cursisten duidelijk te maken hoe Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel met hun gegevens om gaan, treft u hierbij de privacy- en cookieverklaring.

Persoonsgegevens die worden verwerkt
Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel kunnen persoonsgegevens over u verwerken, doordat u gebruik maakt van de diensten van Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website verstrekt. Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel kunnen de volgende persoonsgegevens verwerken:

  • Uw voor- en achternaam
  • Uw adresgegevens
  • Uw telefoonnummer
  • Uw e-mailadres
  • Uw taalniveau van het Noors
  • Uw motivatie voor een taalcursus Noors
  • Uw beroep, wanneer de taalcursus daar relatie mee heeft
  • Uw persoonlijke toelichting voor het volgen van de taalcursus

Waarom Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel uw gegevens nodig heeft


Doeleind 1: Contact in het algemeen
Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel verwerken uw persoonsgegevens om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt niet bereikt kunt worden.

Doeleind 2: Contact ten behoeve van uw taalcursus
Daarnaast kunnen Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel uw persoonsgegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van een met u gesloten overeenkomst van opdracht, bestaande uit taalonderwijs via Noors op Maat of uit het tot stand brengen van uw aankoop in de (web)winkel van De Noorse Boekwinkel.

Doeleind 3: Uitvoeren van uw bestellingen of aankopen via de website of de winkel
Om volledig van alle diensten en functionaliteiten gebruik te kunnen maken die De Noorse Boekwinkel via de website aanbiedt, kunt u een persoonlijk account aanmaken. Wanneer u bij De Noorse Boekwinkel een account creëert, wordt aan u gevraagd om bepaalde persoonsgegevens te verstrekken.

Doeleind 4: Het toesturen van aanbiedingen, nieuwtjes en acties via e-mail en post
Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel gebruiken uw e-mailadres voor het versturen van de digitale nieuwsbrief. Indien u daarvoor toestemming heeft gegeven wordt uw e-mailadres gebruikt voor het toesturen van nieuwsbrieven met actuele aanbiedingen, specifieke acties en informatie over bijvoorbeeld (nieuwe) producten en diensten. De toestemming voor het toesturen van een digitale nieuwsbrief kunt u altijd intrekken door gebruik te maken van de afmeldlink in het toegezonden bericht. Tot slot kunnen Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel u ook per post aanbiedingen, specifieke acties en informatie over (nieuwe) producten en diensten verstrekken. Ook hiervoor kunt u zich afmelden via info@noorsopmaat.nl en via de afmeldlink in de digitale nieuwsbrief.

Doeleind 5: Ter ondersteuning van online marketingcommunicatie en campagnes
Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel gaan graag via het web en (eigen) social media kanalen in gesprek met klanten en bezoekers van de websites. Het doel is om nuttige en relevante informatie te bieden en/of vragen te beantwoorden. Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel volgen hiervoor actief het internet en social media kanalen, zoals Facebook. Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel volgen discussies op deze kanalen, nemen er aan deel en beantwoorden individuele, relevante vragen. Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel behouden zich uitdrukkelijk het recht voor om niet op iedere vraag of opmerking te reageren. Aan het wel of niet inhoudelijk reageren kan dan ook geen enkel recht worden ontleend. Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel maken gebruik van door bezoekers of klanten geboden toegang tot social media, zoals Facebook, waardoor Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel toegang hebben tot (een deel van) uw gegevens op die social media. Om u gepersonaliseerde advertenties te kunnen tonen als u social media (zoals Facebook), zoekmachines (zoals Google) of andere websites en apps bezoekt, kunnen wij uw e-mailadres of ander identificerend gegeven matchen met gegevens van die social media of zoekmachines. Dit gebeurt altijd in gecodeerde en geanonimiseerde vorm. Indien u deze wijze van adverteren niet wenst kunt u zich daarvan afmelden door een e-mail te sturen naar info@noorsopmaat.nl. Wanneer u met ons communiceert via onze social mediapagina’s (bijvoorbeeld wanneer u commentaar plaatst of ons volgt door op de “Like” knop te klikken) kan het zijn dat wij persoonsgegevens over u kunnen zien. Deze privacy verklaring geldt dan voor de persoonsgegevens die Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel verwerken. Indien u ervoor kiest de websites of eventuele andere (online) diensten van Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel te delen via social media, dan kunnen uw persoonsgegevens (zoals uw naam en het feit dat u geïnteresseerd bent in onze producten en diensten) tevens zichtbaar worden voor alle bezoekers van uw persoonlijke social mediapagina’s. Op het gebruik van dergelijke social media websites zijn de voorwaarden en privacy beleid van de betreffende social media websites van toepassing.


Doeleind 6: Het a
fhandelen van klachten en verzoeken om informatie
Als u contact opneemt met Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel, omdat u vragen of klachten heeft over de dienstverlening, dan zullen wij uw contactgegevens en uw vraag of klacht opslaan. Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel kunnen u vragen om meer persoonsgegevens te geven indien wij dat nodig vinden voor beantwoording van de vraag of afhandeling van de klacht. De verstrekte persoonsgegevens worden gebruikt voor het afhandelen van de vraag of klacht.

Het niet verstrekken van uw persoonsgegevens
Het niet verstrekken van uw persoonsgegevens leidt ertoe dat bijvoorbeeld facturatie niet kan plaatsvinden en u zodoende geen overeenkomst (onderwijs of aankopen in de (web)winkel) kunt sluiten met Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel. Buiten facturatie om, kan er bijvoorbeeld met cursisten niet gecommuniceerd worden over huiswerk, tips of andere onderdelen die voor uw taalontwikkeling van belang kunnen zijn zoals wijzigingen in het lesprogramma. Voor het kunnen ontvangen van de services van Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel zijn de volgende gegevens verplicht te verstrekken:

  • Voornaam en achternaam
  • E-mailadres
  • Postadres
  • Telefoonnummer
  • Uw telefonische bereikbaarheid

Hoe lang Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel uw gegevens bewaart
Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel bewaren uw contactgegevens totdat u zich afmeldt voor de nieuwsbrief of totdat u hierover contact zoekt met ons. U kunt zich uitschrijven voor de digitale nieuwsbrief middels de afmeldlink.

Het afmelden van de nieuwsbrief houdt niet in dat uw (e-mail)correspondentie aangaande uw taalcursus of uw aankoop  en bijvoorbeeld uw account in de webshop worden verwijderd. Mocht u dit wel willen, stuur dan een bericht naar info@noorsopmaat.nl.

Delen met anderen
Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel verstrekken uw persoonsgegevens aan derden voor het versturen van de digitale nieuwsbrief: LaPosta. Noors op Maat heeft mede namens De Noorse Boekwinkel een verplichte Verwerkersovereenkomst gesloten met LaPosta. De Verwerker, LaPosta, zal de persoonsgegevens die Noors op Maat mede namens De Noorse Boekwinkel heeft ingevoerd niet voor enig ander doel verwerken dan zoals door Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel is vastgesteld, namelijk het fysiek versturen van de digitale nieuwsbrief.

In kaart brengen websitebezoek
Op de website van Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel worden geen algemene bezoekgegevens bijgehouden, zoals het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden niet gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.

Google Analytics
Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel maken gebruik van Google Analytics voor een positieve ranking bij zoekopdrachten in Google. Lees het privacy beleid van Google voor meer informatie. Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel hebben Google geen toestemming gegeven om via Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Gegevens inzien aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@noorsopmaat.nl. Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel zullen zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren. U heeft het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiligen
Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel nemen de bescherming van uw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van de De Noorse Boekwinkelmaakt gebruik van een betrouwbaar SSL certificaat. Uw gegevens zijn vanaf het moment dat u inlogt, een aankoop doet en uw account gegevens/bestelgeschiedenis bekijkt of opvraagt, beveiligd.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact op via info@noorsopmaat.nl.

www.noorsopmaat.nl en www.denoorseboekwinkel.nl zijn websites van Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel en zijn als volgt te bereiken:

Postadres: Binnenhaven 1, 6709 PD Wageningen
Vestigingsadres: Binnenhaven 1, 6709 PD Wageningen
Inschrijvingsnummer handelsregister Kamer van Koophandel: 30179363
Telefoon: 06 520 746 11
E-mailadres: info@noorsopmaat.nl

Cookieverklaring
De websites van Noors op Maat en De Noorse Boekwinkel  gebruiken geen cookies en geen vergelijkbare technologieën. Wij leggen uw online gedrag niet vast. Cookies worden niet gebruikt om advertenties aan u te tonen die aansluiten op uw interesse.

facebook