6 juni 2015

FAMILIE/VAKANTIE

All_about_Norwegian_Fjords

“In 2010 zijn wij (37 en 34 jaar) gestart met een cursus Noors. Eerst privéles en na verloop van tijd in een groepje. Waarom? We wilden graag samen iets nieuws leren en ondernemen. Dansles was geen optie 🙂 en Noorwegen had en heeft ons hart gestolen. Zelfs zo dat we er op een dag best zouden willen wonen en werken.
In het begin leek Noors wel Chinees maar uiteindelijk begon het te dagen. Wij vinden het best pittig om les te volgen en huiswerk te maken naast alle andere dagelijkse dingen. We hebben het zeker nog niet onder de knie maar het begint te komen. De lessen zijn heel gevarieerd, leerzaam en gezellig waardoor die twee uur les voorbij vliegt. Wat ook zo leuk is dat Nina de Noorse gebruiken en bijzonderheden verweeft in de les; twee vliegen in één klap.
Tijdens de laaste twee vakanties in Noorwegen durfden we het aan om voor het eerst in het Noors een babbeltje te maken. Het gaf een kick om er een paar mooie volzinnen uit te krijgen en om de waardering te krijgen dat je het probeert. Dat we van het antwoord vervolgens weinig begrepen… tja…‘Thuis meer oefenen!!’, is dan de echo van Nina in ons hoofd. Nina is een pittige en vriendelijke lerares en ze spoort je positief aan om het beter (te willen) doen. Niet geheel onbelangrijk, ze zet goede koffie.” Groetjes, Mirjam en Ferdinand