6 juni 2015

CURSUSAANBOD NOORS OP MAAT NAJAAR 2019

Noors op Maat – Onze taallessen zijn divers én uitdagend

 • De nieuwste lesmethoden uit Noorwegen;
 • Mogelijkheid voor privéles of in kleine groepen in Wageningen
 • Wij verzorgen ook les via skype_logo_online
 • Variatie en diepgang door het extra gebruik van aanvullend lesmateriaal uit eigen bibliotheek, de Noorse televisie en andere Noorse bronnen
 • Workshops met specifieke thema’s
 • Ook taalles speciaal voor kinderen, op aanvraag

Heeft u vragen of specifieke wensen? Bel of mail ons!
Uw doel voor het leren van de Noorse taal staat centraal.

CURSUSAANBOD NAJAAR 2019
Bij elke cursus werken wij met een specifieke lesmethode en komen de componenten spreek-, luister-, en schrijfvaardigheid en grammatica aan bod. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan actualiteiten, kunst, cultuur en literatuur. Wij werken daarnaast met divers en extra lesmateriaal uit eigen bibliotheek.
Het maken van huiswerk is ook een belangrijk onderdeel van de cursus. Daar moet u wel voldoende tijd voor kunnen nemen. In de volgende les wordt hier op voortgebouwd.

Hieronder staat het gevarieerde cursusaanbod vanaf het najaar van 2019. Er zijn uiteenlopende cursussen voor beginners, gevorderden en vergevorderden. De eerste lessen starten in de week van maandag 2 september 2019 (week 36) en de lessen lopen door tot en met de week van 16 december 2019 (week 51).

Instroommogelijkheden
Hieronder kunt u bij ‘Laatste aanpassing ‘ zien of er nog plaats is bij een cursus en of instromen mogelijk is. Is de cursus al gestart? Het is soms mogelijk om alsnog aan te haken. Heeft u belangstelling? Neem dan contact met ons op.


De cursussen staan op de volgende tijden en dagdelen gepland. Laatste aanpassing per 12 oktober 2019. 

 • Maandagochtend
  Vanaf 7 oktober  2019 is er ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Dinsdagochtend
  Vanaf 8 oktober  2019 is er ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Woensdagochtend

  CURSUS OP B2++ NIVEAU

  Startdatum: 25 september 2019

  Tijdstip: 10.00 – 13.00 uur

  Lesdata:
  25 september
  16 oktober
  20 november
  11 december

  Niveau: B2

  Inhoud:
  Deze maandelijkse cursus voor gevorderden is bedoeld voor iedereen die zich op een hoger niveau in de Noorse taal wil ontwikkelen. In deze cursus werken wij met de componenten: spreek-, discussie-, luister-, en schrijfvaardigheid en grammatica. Tevens wordt veel aandacht besteed aan actualiteiten, kunst, cultuur en literatuur. Wij werken met het lesmateriaal Klart det! en met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 4 lesblokken verdeeld over 4 maanden. Deze cursus leidt u op tot het niveau van Bergenstesten.

  Lesmateriaal: Klart det!

  Status: Ruimte voor 2 personen  Donderdagochtend
  Vanaf 10 oktober  2019 is er beperkt ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Vrijdagochtend
  Tot en met december 2019 is er helaas geen ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


 • Maandagmiddag
  Vanaf 7 oktober 2019 is er beperkt  ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Dinsdagmiddag
  Vanaf 8 oktober 2019 is er beperkt ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Woensdagmiddag

  CURSUS VOOR BEGINNERS

  Startdatum: 30 oktober 2019

  Tijdstip: 13.30 – 15.30 uur

  Lesdata:
  30 oktober
  13 en 27 november
  18 december
  8 en 22 januari 2020
  5 en 19 februari 2020

  Niveau: Beginners

  Inhoud:
  Deze tweewekelijkse cursus is bedoeld voor beginners. Wij werken met het nieuwe lesmateriaal van På vei (2018 versie) en met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 8 lesblokken verdeeld over 4 maanden. Met deze nieuwe versie van På vei volgen we een aantal personen in hun dagelijkse leven, waarbij alledaagse situaties en werkgerelateerde taalgebruik een natuurlijk en inspirerend onderdeel is van de inhoud. De 2018-versie van På vei legt de nadruk op uitspraak en mondelinge vaardigheden, waarbij de gesprekken beginnen naar aanleiding van filmpjes en foto’s van de gewone woon- en werkomgeving. De methode heeft een goede struktuur waarin een duidelijke, gelijkmatige progressie voorop staat. De inhoud is actueel voor zowel jonge als volwassen deelnemers. De woordenkennis en grammatica worden systematisch en stapsgewijs opgebouwd. De drie hoofdcomponenten (tekstboek, werkboek en digitale ondersteuning) zorgen voor een goede samenhangende leeromgeving. Met På vei wordt het leren van Noors en de kennis van de Noorse samenleving zeer goed ondersteund.
  De cursus begint op de geplande lesdatum bij voldoende aanmeldingen (bij een minimum aantal van 4 cursisten).

  Lesmateriaal: På vei 2018

  Status: ruimte voor 4 personen


  Vanaf 9 oktober 2019 is er beperkt ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Donderdagmiddag
  Vanaf 10 oktober  2019 is er beperkt ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Vrijdagmiddag
  Vanaf 11 oktober  2019 is er beperkt ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.

 • Maandagavond

  CURSUS OP B1 NIVEAU

  Startdatum: 30 september 2019

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  Lesdata:
  30 september
  14 en 28 oktober
  11 en 25 november
  9 december

  Niveau: B1

  Inhoud:
  Deze tweewekelijkse cursus voor iets gevorderden is bedoeld voor iedereen die ‘Stein på Stein” of een vergelijkbare cursus afgerond heeft. In deze cursus werken wij verder met de componenten: spreek-, luister-, en schrijfvaardigheid en grammatica. Tevens wordt veel aandacht besteed aan actualiteiten, kunst, cultuur en literatuur. Wij werken verder met het lesmateriaal Her på Berget en met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 6 lesblokken verdeeld over 4 maanden. Deze cursus is een 1e stap op het B2 niveau of voor cursisten die de kennis en vaardigheden van hun huidige niveau van de Noorse grammatica en schrijf- en spreekvaardigheid verder willen verbeteren.

  Lesmateriaal: Her på Berget

  Status: Helaas vol


  Maandagavond

  CURSUS OP A2 NIVEAU

  Startdatum: 9 september 2019

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  Lesdata:
  9 en 23 september
  7 en 21 oktober
  4 en 18 november
  2 en 16 december

  Niveau: A2

  Inhoud:
  Deze tweewekelijkse cursus voor iets gevorderden is bedoeld voor iedereen die ‘Mot Målet A1’ of een vergelijkbare cursus afgerond heeft. In deze cursus werken wij met de componenten: spreek-, luister-, en schrijfvaardigheid en grammatica. Tevens wordt veel aandacht besteed aan actualiteiten, kunst, cultuur en literatuur. Wij werken verder met het lesmateriaal Mot Målet A2 en met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 8 lesblokken verdeeld over 4 maanden. Deze cursus is een vervolg stap op het A1 niveau of voor cursisten die de kennis en vaardigheden van hun huidige niveau van de Noorse grammatica en schrijf- en spreekvaardigheid verder willen verbeteren.

  Lesmateriaal: Mot Målet A2

  Status: Ruimte voor 2 personen


  Dinsdagavond

  CURSUS OP A2+ NIVEAU

  Startdatum: 3 september 2019

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  Lesdata:
  3 september
  1-15-29 oktober
  12- 26 november
  10 december

  Niveau: A2+

  Inhoud:
  Deze tweewekelijkse cursus op A2 niveau is voor degene die al kennis of ervaring heeft in de Noorse taal op A1+ niveau, en die dit graag in een kleine groep verder wil uitbreiden. In deze cursus werken wij met de componenten: spreek-, luister-, en schrijfvaardigheid en grammatica. Tevens wordt veel aandacht besteed aan actualiteiten, kunst, cultuur en literatuur. Wij werken met het lesmateriaal Mot målet A2 en met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 7 lesblokken verdeeld over 3-4 maanden. Deze cursus leidt naar het A2 niveau, maar ook voor cursisten die de kennis en vaardigheden van hun huidige niveau van de Noorse grammatica en schrijf- en spreekvaardigheid verder willen verbeteren.

  Lesmateriaal: Mot målet A2

  Status: Ruimte voor 1 persoon


  Dinsdagavond

  CURSUS VOOR BEGINNERS

  Startdatum: 10 september 2019

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  Lesdata:
  10 en 24 september
  8 en 22 oktober
  5 en 19 november
  3 en 17 december

  Niveau: Beginners

  Inhoud:
  Deze tweewekelijkse cursus is bedoeld voor beginners. Wij werken met het nieuwe lesmateriaal van På vei (2018 versie) en met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 8 lesblokken verdeeld over 4 maanden. Met deze nieuwe versie van På vei volgen we een aantal personen in hun dagelijkse leven, waarbij alledaagse situaties en werkgerelateerde taalgebruik een natuurlijk en inspirerend onderdeel is van de inhoud. De 2018-versie van På vei legt de nadruk op uitspraak en mondelinge vaardigheden, waarbij de gesprekken beginnen naar aanleiding van filmpjes en fotos van de gewone woon- en werkomgeving. De methode heeft een goede struktuur waarin een duidelijke, gelijkmatige progressie voorop staat. De inhoud is aktueel voor jonge en volwassen deelnemers. De woordenkennis en grammatica worden systematisch en stapsgewijs opgebouwd. De drie hoofdcomponenten (tekstboek, werkboek en digitale ondersteuning) zorgen voor een goede samenhangende leeromgeving. Met På vei wordt het leren van Noors en de kennis van de noorse samenleving zeer goed ondersteund.

  Lesmateriaal: På vei 2018

  Status: Helaas vol


  Woensdagavond
  Geen cursus gepland.


  Donderdagavond
  Geen cursus gepland.


  Vrijdagavond
  Geen cursus gepland.