6 juni 2015

CURSUSAANBOD NOORS OP MAAT WINTER en VOORJAAR 2019

Noors op Maat heeft een uitgebreid cursusaanbod en werkt constant aan vernieuwing

 • Wij werken met de nieuwste lesmethoden uit Noorwegen;
 • In onze lessen zorgen wij voor variatie en diepgang door middel van het gebruik van aanvullend lesmateriaal uit eigen bibliotheek, de Noorse televisie en andere Noorse bronnen;
 • Naast de reguliere cursussen bieden wij ook workshops aan rondom thema’s naar keuze;
 • Voor kinderen gebruiken wij methoden die speciaal zijn ontwikkeld voor deze doelgroep;
 • Wij verzorgen ook les via skype_logo_online

Heeft u vragen of specifieke wensen? Bel of mail ons!

Algemene informatie
Hieronder vindt u het gevarieerde aanbod aan cursusmogelijkheden die door Noors op Maat verzorgd worden in de winter en voorjaar  van 2019. Er zullen diverse cursussen voor beginners, gevorderden en vergevorderden worden gegeven. Tevens bestaat er de mogelijkheid om privélessen te volgen. De eerste les start op maandag 7 januari  2019 (week 2) en de lessen lopen door tot en met de week van 24 juni 2019 (week 26).

Instroommogelijkheden
Hieronder kunt u bij ‘Status’ zien of er nog plaats is bij een cursus en of instromen mogelijk is. Bij enkele cursussen is het tevens mogelijk om na de start van de cursus alsnog te beginnen. Wanneer u belangstelling heeft voor één van deze cursussen, neem dan contact met ons op.CURSUSAANBOD  WINTER en VOORJAAR  2019

De cursussen staan op de volgende tijden en dagdelen gepland. Status per 9 maart 2019. 

 • Maandagochtend
  Vanaf 4 maart 2019 is er beperkt ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Dinsdagochtend
  Vanaf 5 maart 2019 is er beperkt ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Woensdagochtend

  CURSUS OP B2 NIVEAU

  Startdatum: 9 januari  2019

  Tijdstip: 10.00 – 13.00 uur

  Lesdata:
  9 januari
  20 februari
  20 maart
  17 april
  22 mei
  19 juni

  Niveau: B2

  Inhoud:
  Deze maandelijkse cursus voor gevorderden is bedoeld voor iedereen die zich op een hoger niveau in de noorse taal wil ontwikkelen. In deze cursus werken wij met de componenten: spreek-, discussie-, luister-, en schrijfvaardigheid en grammatica. Tevens wordt veel aandacht besteed aan actualiteiten, kunst, cultuur en literatuur. Wij werken met het lesmateriaal Klart det! en met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 6 lesblokken verdeeld over 6 maanden. Deze cursus leidt u op tot het niveau van Bergenstesten.

  Lesmateriaal: Klart det!

  Status: Ruimte voor 1 persoon


  De overige woensdagochtenden zijn helaas vol t/m maart 2019.


  Donderdagochtend
  Vanaf 7 maart 2019 is er beperkt ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Vrijdagochtend
  Helaas vol.


 • Maandagmiddag
  Vanaf  4 maart 2019 is er ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Dinsdagmiddag
  Vanaf 5 maart 2019 is er ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Woensdagmiddag
  Vanaf  3 april 2019 is er ruimte om een afspraak te maken op dit dagdeel.


  Donderdagmiddag
  Helaas vol t/m maart.


  Vrijdagmiddag
  Helaas vol t/m april

 • Maandagavond

  CURSUS OP B1 NIVEAU

  Startdatum: 21 januari  2019

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  Lesdata:
  21 januari
  4 en 18 februari
  4 en 18 maart
  1, 15 en 29 april
  13 mei

  Niveau: B1

  Inhoud:
  Deze tweewekelijkse cursus voor iets gevorderden is bedoeld voor iedereen die ‘Norsk nå’, ‘På vei’ ‘Mot målet A2’ of een vergelijkbare cursus afgerond heeft. In deze cursus werken wij verder met de componenten: spreek-, luister-, en schrijfvaardigheid en grammatica. Tevens wordt veel aandacht besteed aan actualiteiten, kunst, cultuur en literatuur. Wij werken verder met het lesmateriaal Mer norsk en met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 9 lesblokken verdeeld over 4 maanden. Deze cursus is een stap naar het B2 niveau of voor cursisten die de kennis en vaardigheden van hun huidige niveau van de Noorse grammatica en schrijf- en spreekvaardigheid verder willen verbeteren.

  Lesmateriaal: Mer norsk

  Status: Helaas vol 


  Maandagavond

  CURSUS OP A1  NIVEAU (is reeds in 2018 begonnen)
  Het tweede deel.

  Startdatum: 8 april  2019

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  8 april
  6 en 27 mei
  3, 17 en 24 juni
  1 juli

  Niveau: A1

  Inhoud:
  Deze tweewekelijkse cursus voor Beginners is bedoeld voor degene die reeds een kleine start heeft gemaakt in de Noorse taal. Door de kleine groepsomvang krijgt iedere cursist veel aandacht en individuele begeleiding. Belangrijk onderdelen in deze cursus zijn de uitspraak, spreekvaardigheid, luistervaardigheid en grammatica. Tevens wordt u veel extra mogelijkheden aangereikt via ‘alledaagse’ oefeningen, die u meteen in de praktijk kunt toepassen. De Noorse cultuur, kunst en literatuur komen ook aan bod in deze cursus. Wij werken met het lesmateriaal Mot målet A1 en met zeer gevarieerde teksten en ander ondersteunend lesmateriaal uit de bibliotheek van Noors op Maat of met ondersteunend materiaal via de Noorse Boekwinkel. U werkt in 7 lesblokken verdeeld over 3 maanden. Deze cursus is uw vervolgstap op weg naar het A1 niveau. Voor meer informatie over deze cursus, bijvoorbeeld over huiswerkbelasting, kunt u mij altijd bellen of mailen.

  Lesmateriaal: Mot målet A1

  Status: Ruimte voor 1 persoon.


   

  Dinsdagavond

  CURSUS OP A2 NIVEAU

  Startdatum: 16 april  2019

  Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

  Lesdata:

  16 en 23 april
  14 en 28 mei
  11 en 25 juni

  Niveau: A2

  Inhoud:
  Deze tweewekelijkse cursus op A2 niveau is voor degene die al kennis of ervaring heeft in de Noorse taal op A1 niveau, en die dit graag in een kleine groep verder wil uitbreiden. In deze cursus werken wij met de componenten: spreek-, luister-, en schrijfvaardigheid en grammatica. Tevens wordt veel aandacht besteed aan actualiteiten, kunst, cultuur en literatuur. Wij werken met het lesmateriaal Mot målet A2 en met verschillende teksten en ander ondersteunend lesmateriaal wat Noors op Maat in haar bibliotheek heeft. U werkt in 6 lesblokken verdeeld over 3 maanden. Deze cursus is een stap naar het A2 niveau of voor cursisten die de kennis en vaardigheden van hun huidige niveau van de Noorse grammatica en schrijf- en spreekvaardigheid verder willen verbeteren.

  Lesmateriaal: Mot målet A2

  Status: Ruimte voor 1 persoon


  Woensdagavond
  Geen cursus gepland.


  Donderdagavond
  Geen cursus gepland.


  Vrijdagavond
  Geen cursus gepland.